15-04-2020

Медики Рівненщини отримуватимуть утричі вищі посадові оклади

Відповідну Постанову прийняв Кабінет Міністрів України. Згідно з документом, медичні працівники України, зокрема й на Рівненщині, отримуватимуть 300 відсотків посадового окладу. Нагадаємо, таке підвищення зумовлено тим, що під час карантину значно зросло навантаження на лікарів та увесь медперсонал. Крім того, зросли і ризики, з якими під час роботи стикаються наші медики.

Як пояснив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, документ визначає також джерело фінансування підвищення оплати праці медикам: з квітня ці видатки покриватимуть за рахунок спеціального фонду боротьби з коронавірусом в Україні.

На даний час у 27 працівників Рівненської обласної клінічної лікарні підтвердили наявність коронавірусу. Ще 66 зразків біоматеріалу взяті на ПЛР-дослідження. Загалом, за інформацією обласного лабораторного центру, коронавірус діагностували в 44 медиків області.

Крім того, у зв’язку зі спалахом COVID -19 в Рокитному, прийнято рішення оперативно забезпечити Рокитнівську районну лікарню додатковими експрес-тестами, щоб охопити максимально можливу кількість контактних осіб.

В області постійно відстежують ситуацію щодо дефіциту  медперсоналу, передусім вивчають потребу в кадрах в інфекційних відділеннях. І за потреби – готовність залучати медперсонал з інших відділень або ж закладів.

(фото - ілюстративне)