16-05-2022

Медичні підприємства Рівненщини підпишуть договори про співпрацю з Луганським медуніверситетом

Сім підприємств галузі медицини Рівненщини невдовзі підпишуть договори про співпрацю з Луганським державним медичним університетом. Як відомо, через війну рф з Україною, вищий навчальний заклад вже вдруге змушений переїжджати. Наша область стала новим місцем реєстрації для ЛДМУ.

Питання, де може розміститися університет, і з якими лікарнями та медичними центрами області заклад співпрацюватиме, вивчають на засіданнях постійних комісій обласної ради.

Як ми вже повідомляли, свої приміщення готові надати чотири комунальні медичні підприємства обласної ради: діагностичний центр, обласна клінічна лікарня, обласний фтизіопульмонологічний медичний центр та обласний госпіталь ветеранів війни у Клевані. Питання про здачу в оренду площ без проведення аукціону для потреб університету, слідом за колегами з інших комісій, сьогодні погодили і депутати постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства під головуванням Юрія Білика.

Участь в роботі комісії взяли голова обласної ради Сергій Кондрачук та його перший заступник Сергій Свисталюк.

Поспілкувався з обласними депутатами і ректор Луганського медуніверситету Сергій Смірнов. Він наголосив, наскільки важливим для закладу, який він очолює, є те сприяння, яке надає влада Рівненської області, зокрема, в питаннях надання приміщень.

Крім того, вже існують попередні домовленості між навчальним закладом і сімома медичними підприємствами обласної ради щодо підписання договорів співпраці.

(Директор обласної клінічної лікарні Віктор Ткач та головний лікар обласної дитячої лікарні Віталій Бойко)

Так, Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка, окрім приміщень, готова надати і свою лікувальну базу для проведення навчального процесу та клінічної роботи.

 - І наша обласна лікарня, і низка інших обласних медичних підприємств не просто прихистять у своїх приміщеннях Луганський медуніверситет, вони готові надати своє обладнання, фахівців, пацієнтів, для того, щоб викладачі та студенти могли повноцінно працювати і навчатися. Тому позиція нашої профільної комісії однозначна – погодити договори про співпрацю між обласними лікувальними установами та Луганським державним медичним університетом, - зауважив голова комісії Юрій Білик.

У ході комісії, окрім РОКЛ імені Ю.Семенюка, депутати погодили підписання відповідних договорів для Рівненської обласної дитячої лікарні, Рівненської обласної стоматологічної поліклініки, Рівненського обласного шкірно-венерологічного диспансера, Обласного бюро судово-медичної експертизи, Обласного перинатального центру та Рівненського обласного центру психічного здоров’я населення.

(Депутати Катерина Макарчук та Андрій Бурачик)

(Депутат Олексаднр Гомон)

Крім того, ректор університету Сергій Смірнов повідомив, що у виші вивчають питання проведення цьогорічної вступної кампанії, в тому числі, і для абітурієнтів з Рівненщини.