12-05-2022

Медичні підприємства обласної ради нададуть прихисток Луганському медичному університету

Чотири обласні медичні підприємства, які перебувають в комунальній власності обласної ради, готові надати свої площі для Луганського державного медичного університету.

Нагадаємо, що через активні бойові дії у східних областях України, низка навчальних закладів змушені були переїхати до інших регіонів. Рівненщина стала прихистком саме для цього вишу. І щоб відновити роботу закладу, необхідно передусім забезпечити його приміщеннями.

Загалом майже 3 тис. квадратних метрів площі готові надати в оренду чотири медичні підприємства обласної ради: обласний діагностичний центр, обласна клінічна лікарня, обласний фтизіопульмонологічний медичний центр та обласний госпіталь ветеранів війни.

 

Тож відповідні проєкти рішень почали обговорювати депутати постійних комісій облради, зокрема, з питань бюджету, фінансів та податків, засідання якої відбулося сьогодні. Участь в роботі комісії взяли голова ради Сергій Кондрачук та його заступники Сергій Свисталюк та Олексій Бучинський.

- Переконаний, ні в кого немає сумнівів у тому, що Рівненщина повинна допомогти Луганському медичному університету. В найкоротші строки, надати його викладачам та студентам можливості відновити роботу та навчатися. Відповідні приміщення у нас є. Тому це питання потрапило до порядку денного найближчої сесії, - зауважив голова обласної ради Сергій Кондрачук.

(Сергій Кондрачук та Ігор Ясенюк)

Найбільше своїх площ, а саме 1418 кв.м, готовий надати КП «Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр імені Віктора Поліщука». Як пояснив членам комісії головний лікар Роман Шустик, це приміщення на першому поверсі, а саме актова зала та кав’ярня, а також стаціонар, що на восьмому поверсі центру, і де сьогодні немає пацієнтів. Тут планують оселитися ректорат та деканати Луганського медуніверситету.

(Роман Шустик та Андрій Бурачик - керівники обласних медпідприємств)

516 кв.м в різних корпусах планує надати КП «Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка». Тут хочуть розміститися кафедри навчального закладу.

Частина кафедр університету можуть розміститися на першому поверсі КП «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр». Тут готові надати 383 кв.м площ. За словами директора центру Федора Авруки, вони готові забезпечити окремий вхід у будівлю, щоби працівники та студенти вишу не перетиналися з пацієнтами. Крім того, не так давно на базі медпідприємства запрацював сучасний тренінговий центр, приміщення якого також буде в розпорядженні студентів-медиків.

Іще 193 кв.м площ для потреб Луганського медичного університету надасть КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни», де також планується розмістити кафедри вишу.

(Володимир Петрів, Володимир Ткачук та Роман Стасюк)

(Олександр Ткач)

У відповідних проєктах рішень також зазначається, що передаються ці приміщення в оренду без аукціону.

(Сергій Подолін та Ігор Ясенюк)

(Руслана Потапчук-Чернєнкова брала участь в засіданні комісії онлайн разом з кількамісячною донечкою)

Однак не всі питання порядку денного постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків вдалося розглянути. Навіть попри те, що троє членів комісії брали участь в засіданні дистанційно, цього не вистачило для кворуму – через відсутність деяких депутатів.