10-01-2024

Майже 3 тис. послуг надали у «Ветеранському просторі» обласної ради

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у КЗ «Ветеранський простір» обласної ради  зросла цільова аудиторія надання соціальних послуг.

В березні минулого року повноваження закладу розширили. Зокрема, до категорій, які звертаються у «Ветеранський простір», додалися родини зниклих безвісти, тих, хто в полоні, а також значно збільшилася кількість захисників та захисниць, членів їх родин.

Як повідомили в закладі, протягом минулого року, працівники надали майже 3 тис. послуг різного виду.

Найчастіше громадяни звертались за юридичними консультаціями, з питань осіб зниклих безвісти, надання пільг. Працівники надавали різного роду інформацію, а також психологічну допомогу.

У 2023 році «Ветеранський простір» та БФ «Беркат» міста Пр’євідза (Словаччина) підписали меморандум про співпрацю та допомогу. Як результат - 146 родин загиблих, безвісти зниклих захисників та тих, хто в полоні, мали змогу відпочити на Івано-Франківщині та за кордоном.

Завдяки ініціативі "Ветеранського простору" на Рівненщині продовжує діяти проєкт «Ветеран і Закон: нові виклики», який втілюється за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду “Відродження”. У межах ініціативи фахівці "Ветеранського простору" здійснюють інформаційно-просвітницькі візити в підрозділи Центру пробації та заклади пенітенціарної служби всієї області. 

Також, працівники КЗ минулоріч  провели зустрічі та тренінги з випускниками Рівненської академії патрульної поліції, соціальними працівниками, студентами.

КЗ «Ветеранський простір» РОР є ініціатором створення «Паспорту готовності громади до подолання наслідків війни». Це база даних, яка систематизує інформацію про кількість захисників і захисниць, кількість загиблих, місцеві програми, які направлені на допомогу цим категоріям громадян, інформацію про державні та недержавні структури, в які можуть звертатися бійці та їхні родини.