11-07-2023

Майже 3 млн грн з обласного бюджету виділено на закупівлю медикаментів

З обласного бюджету в рамках Програми фінансової підтримки та розвитку комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я Рівненської області на 2023 рік було виділено 2,3 млн грн на КП «Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення». Ці кошти лікарня має спрямувати на закупівлю медикаментів. Зокрема, 1,1 млн – для дорослих хворих на муковісцидоз та 1,2 млн грн – для хворих на розсіяний склероз.

Також за програмою «Діти Рівненщини» 500 тис грн виділено на закупівлю медичних препаратів для хворих діток на муковісцидоз.

Крім того, 12,9 млн грн з обласного бюджету спрямовано на заходи з енергозбереження – термомодернізація даху терапевтичного корпусу.

(Юрій Білик)

Сьогодні про це розповів виконуючий обов’язки головного лікаря КП «Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення» Олександр Миронець на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова комісії Юрій Білик).

(Катерина Макарчук та Андрій Бурачик)

Враховуючи додані кошти Олександр Миронець клопотав про погодження внесення змін до фінансового плану підприємства на II квартал. Так, члени комісії одноголосно погодили звернення в.о. головного лікарня чорнобильської лікарні.

(Світлана Богатирчук-Кривко)

Також депутати погодили внесення змін до фінансових планів на II квартал іще 6 комунальним медичним підприємствам. В усіх закладах відбулося збільшення коштів відповідно до перерахунку НСЗУ за деякими пакетами медичних послуг.