13-08-2024

Лікування мистецтвом: майстер-класи з бурштинової арттерапії проводять в обласному госпіталі

Бурштинова арттерапія – так називається методика, яку використовують у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни як один з напрямів реабілітації військовослужбовців.

Цю інформацію нещодавно озвучив директор госпіталю Андрій Бурачик. За його словами, тепер камінь знаходить нове застосування та приносить користь нашим захисникам і захисницям.

Заняття для військових різних відділень проводять психологи. Фахівці зазначають, що під час роботи знижується рівень напруги та покращується психоемоційний стан, активно розроблюється кисть руки та покращується дрібна моторика. Оскільки левову частку пацієнтів складають люди зі спінальними травмами, їм ці заняття вкрай необхідні.

Виготовлені під час майстер-класів сувеніри воїни можуть подарувати своїм близьким, що додає особистого значення до процесу.

Матеріал для занять госпіталю надає компанія, що займається легальним видобутком бурштину.

До слова, арт-терапія – методика, яка має на увазі проведення лікування «мистецтвом». Цей напрямок психотерапії використовується не так давно, але стрімко розвивається і вже довела свою ефективність.