20-01-2023

Луганський медуніверситет співпрацює з 13 медпідприємствами Рівного та області

Нагадаємо, цей вищий навчальний заклад був релокований на Рівненщині через російсько-українську війну. 
Понад 1 тисяча студентів та 150 викладачів продовжили навчальний процес на базі місцевих закладів освіти, лікарень та медичних центрів. 
Більшість із них - обласні комунальні підприємства, де колектив і студенти можуть проходити клінічну практику. Це Рівненська обласна клінічна лікарня імені Ю.Семенюка, Рівненська обласна дитяча лікарня, обласна стоматполіклініка, шкірвендиспансер, обласний клінічний лікувально-діагностичний центр, обласне бюро судово-медичної експертизи, обласний центр психічного здоров'я населення. 

(Ректор ЛДМУ Сергій Смірнов)


З усіма ними університет уклав угоди Про співпрацю і орендує приміщення на пільгових умовах - 1 грн на рік, незалежно від займаної площі. 
Таким чином обласна рада вирішила підтримати релокований заклад вищої освіти, не лише надавши приміщення, а й максимально доступні умови перебування в них. 


Ще майже 60 квадратних метрів Луганський медуніверситет займатиме і в обласному перинатальному центрі - також за 1 грн на рік. 
Відповідне рішення сьогодні підтримали депутати постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (голова - Ігор Ясенюк). 


Таким чином, викладачі та студенти ЛДМУ практикуватимуть на базі 8 обласних комунальних медичних підприємств. 
Крім того, свої клінічні бази заклад розмістив і в кількох лікарнях обласного центру.