24-02-2021

«Лісова пісня» Лесі Українки – в картинах

На Рівненщині тривають заходи з нагоди 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

В Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Лісова пісня» у графіці Віталія Литвина». В експозиції представлені 23 графічні роботи художника, які ілюструють сюжет драми-феєрії.

Рівненський художник-графік Віталій Литвин у 1967-1979 роках працював у Рівненських художньо-виробничих майстернях, був учасником всеукраїнських та обласних виставок. У 1980 році переїхав до Канади. Серед творів художника чільне місце займають ілюстрації поезій Тараса Шевченка та Лесі Українки.

На виставці художні роботи Литвина доповнили книгами творів Лесі Українки, які видавалися в Україні та за її межами, скульптурними портретами, ювілейними медалями та іншими експонатами, які є частиною колекції Рівненського обласного краєзнавчого музею.

Також в рамках відзначення ювілейної дати визначної поетеси в Рівненській обласній бібліотеці для молоді сьогодні презентували вишивану версію книги «Лісова пісня» знаної майстрині Олени Медведєвої.

25 лютого, безпосередньо у 150-у річницю від дня народження Лесі Українки, в обласних комунальних закладах триватимуть тематичні заходи. Обласна наукова бібліотека, обласна бібліотека для молоді та обласна бібліотека для дітей проведуть низку зустрічей, присвячених Лесі Українці.   

Урочистості відбудуться також в залі камерної та органної музики.

Заключною подією в циклі ювілейних заходів стане прем’єра вистави «На полі крові» академічного музично-драматичного театру, яка відбудеться 25 лютого.