13-02-2024

Лікарі-онкологи проводять профілактичні огляди населення області  

Минулого тижня на Рівненщині у рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби проти раку, лікарі Рівненського обласного протипухлинного центру проводили виїзні огляди населення на предмет ранньої діагностики пухлинних патологій та передракових станів. Разом з тим, в обласному шкірвенерологічному диспансері можна було пройти безкоштовний скринінг для виявлення раку шкіри. 

Як повідомлють фахівці, в області станом на початок лютого 2024 року, на рак шкіри хворіють понад три з половиною тисячі людей, з них -  більш як 250 діагностували у 2023 році. Переважно це люди віком понад 55 років. Щороку додається приблизно 3000 нових випадків. Тому медики вирішили нагадати про важливість профілактики та ранньої діагностики хвороби.

Так, з 5 по 8 лютого спеціалісти мобільної бригади обласного протипухлинного центру оглянули майже 300 пацієнтів в амбулаторіях с.Кухча, Сварицевичі та Вири північних районів області.

Майже всіх оглянутих мешканців скерували на додаткові обстеження.  Більшість з них потребують повторного консультативного огляду профільних фахівців центру.

Керівник протипухлинного центру Григорій Максим’як розповів, що подібні виїзди будуть продовжуватись. Графік роботи мобільних бригад на березень незабаром повідомлять.