26-01-2024

Лід крихкий, а отже – небезпечний

Попереду вихідні. Якщо вирішите провести їх біля водойми, в жодному разі не ставайте на кригу. Про це наполегливо просять наші рятувальники на воді.

За даними Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної станції на водних об’єктах, товщина криги на водоймах Рівненщини сягає від 8 до 12 см.

Найтонший лід на водоймах в південній частині області, північніше товщина криги більша.

Зокрема, на озері Біле днями вона сягала 10-12 см. Там відбулися спільні навчання працівників РОКАРСВО та ГУ ДСНС в Рівненській області. Хлопці відпрацьовували різні елементи порятунку людей на кризі. Тижнем раніше такі навчання провели на Басовому Куті у Рівному. Відбудуться вони і на Хрінницькому водосховищі.

За найсвіжішими даними завдяки діям рятувальників на воді вдалося зберегти життя вісьмох людей. Це переважно рибалки, які провалилися під лід.

Ще одному чоловіку допомогли на озері Басів Кут. Він виїхав на лід на велосипеді й провалився. Чоловік врятувався самотужки,  його транспорт дістав водолаз. 

На цьому відео — зовсім невеликий елемент відпрацювання на озері Біле, його мобільна група нашої РОКАРСВО провела з ДСНС. Нещодавно тренування були на Басів Куті, також будуть і в Хрінниках. 

(Під час навчань на озері Басів Кут)