25-02-2020

Легендарному Миколі Сивому – 85!

Заслужений лікар України, легенда Рівненщини, керівник відомого на всю країну санаторію «Червона калина» Микола Юрійович Сивий відзначає сьогодні 85-річний ювілей. З цієї нагоди в актовій залі санаторію зібралися друзі видатного хірурга, аби висловити щирі слова поваги цій непересічній талановитій людині.

Серед гостей – і голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, його перший заступник Сергій Свисталюк, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін.

«Миколу Юрійовича знаю щонайменше 20 років. І весь цей час цей чоловік не зупиняється на досягнутому. Він постійно народжує ідеї, та – головне – успішно втілює їх в життя. А це неабиякий талант для керівника. І якби не потужна особистість та беззаперечний авторитет Миколи Сивого, ми могли б не мати такої перлини як «Червона калина»! Многая літа в міцному здоров’ї Вам, шановний Миколо Юрійович!» - такими словами від усього депутатського корпусу області привітав ювіляра Олександр Данильчук. З нагоди поважної дати Миколі Сивому він вручив Почесну грамоту  та нагрудний знак Верховної Ради України.

Привітали легендарного керівника також депутати попередніх скликань, а саме давній друг Миколи Сивого - Роман Василишин, який не раз очолював депутатський корпус в обласній раді, зокрема й у 2002-2006 роках.

Орден Миколи Чудотворця від Предстоятеля Православної церкви України Митрополита Епіфанія   привезла делегація зі столиці, до якої увійшли давні друзі Миколи Сивого. Серед них – ректор Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова Віктор Андрущенко, народний артист України, лавреат Національної премії ім. Т.Шевченка, Герой України Анатолій Паламаренко, народний артист України, поет-пісняр  Андрій Демиденко, академік Академії економічних наук України, Заслужений працівник народної освіти України Олександр Пухкал, український діяч, народний депутат України ІІ скликання Борис Пономаренко та багато інших визначних українців.

Сам ювіляр не залишив своїх гостей без подарунків: зі сцени не раз лунали пісні в його виконанні. Адже музика та поезія – також давні захоплення лавреата Державної премії України, нашого легендарного земляка Миколи Сивого.

Більше фото - на нашій сторінці в мережі Facebook.