01-03-2024

Культурно-археологічний центр «Пересопниця» представив новий виставковий простір

Сьогодні на базі Культурно-археологічного центру «Пересопниця» в рамках ґрантового проєкту «Створення виставкового простору «Пересопниця Арт», відбулася презентація оновленого експозиційно-виставкового простору та інформаційної виставки про Пересопницьке Євангеліє.

Як розповів директор археологічного центру Іван Солодуха, завдяки спільним зусиллям колективу, Рівненської обласної ради та підтримки Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Insitut вдалося створити унікальний виставковий простір «Пересопниця Арт».

До заходу також приєднався заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

- Пересопницьке Євангеліє – це символ Української державності. В такий непростий час простір присвячений визначній рукописній пам’ятці стане одним з туристичних магнітів Рівненської області. Якісна поліграфія, детальна інформація, яка має QR-коди, що супроводжуватимуть туристів аудіогідом, – це чудове та перспективне надбання для музею. Також висловлюю подяку колективу закладу, які своєю працею залучають кошти міжнародних грантів та дбають про оновлення та розбудову археологічного центру, - зазначив Олексій Бучинський.

Під час заходу також представили кінематографічний ролик про унікальну пам'ятку та 3Д-модель Пересопницького Євангеліє.