10-12-2020

Кошти на виплату зарплатних боргів передбачили у змінах до бюджету області

Майже 5 млн.грн. передбачені у змінах до бюджету Рівненської області, щоби частково вирішити питання з погашенням зарплатних боргів перед вивільненими працівниками  реорганізованих цьогоріч медичних підприємств обласної комунальної власності. Йдеться про Обласний дитячий туберкульозний санаторій «Новостав»,  Обласний туберкульозний санаторій м. Костопіль та Обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Козинський».

До вирішення цього питання долучилися деякі новообрані депутати обласної ради через депутатське звернення. А відповідний проєкт рішення про внесення змін до обласного бюджету також сьогодні розглянули на засіданнях постійних комісій обласної ради за участю голови ради Сергія Кондрачука та його заступників Сергія Свисталюка та Олексія Бучинського.

(Засідання постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури. Голова - Василь Яніцький)

 

Документ передбачає й інші зміни, зокрема, щодо розподілу низки субвенцій з державного бюджету на загальну суму 148,5 млн.грн.:

Так 11,4 млн.грн. – на забезпечення лікарськими препарати для хворих на цукровий діабет;

11,2 млн.грн.  – на закупівлю лабораторного обладнання, яке допоможе в боротьбі з COVID-19;

22,3 млн.грн. – на придбання кисневих станцій;

4,6 млн.грн.  –  на створення центрів сучасної технічної освіти. Як пояснила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Лідія Біляк, на ці потреби з обласного бюджету раніше були виділені 1,5 млн.грн. на умовах співфінансування.

Також 21,6 млн.грн. розподілено для закладів освіти Рівненщини на закупівлю дезінфікуючих засобів.

Крім того, депутати затвердили розподіл міжбюджетних трансфертів.

Лідія Біляк також проінформувала депутатів, що через карантин в деяких галузях утворилася економія коштів. Так, в межах 5 млн.грн. економії склалося в галузі освіти за рахунок скорочення видатків на енергоносії та харчування. Понад 1 млн.грн. не вдалося освоїти у сфері молоді та спорту через скасовані спортивні змагання та інші заходи.

Відтак, обговоривши проєкт рішення про внесення змін до обласного бюджету, депутати трьох постійних комісій обласної ради рекомендували винести його на розгляд сесії, ІІ пленарне засідання якої заплановане на 15 грудня.