17-12-2020

Координаційно-консультативна рада з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради зібралася на перше засідання

Сьогодні під головуванням Сергія Кондрачука відбувається перше в новому скликанні засідання Координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради. Це важливий захід, який обласна рада організувала передовсім для новообраних голів новоутворених громад: районів, міст, ОТГ.

Окрім керівництва обласної ради, в залі присутні депутати обласної ради, експерти, науковці, які мають за мету допомогти новим керівникам успішно завершити процес децентралізації та організувати ефективну роботи у своїх громадах.

(Голова обласної ради Сергій Кондрачук)

«Ми зібралися в цій залі з однією важливою метою – зробити якісні зміни в громадах Рівненщини. Хтось уже має досвід роботи в місцевому самоврядуванні, хтось очолив громаду вперше. Але кожному з нас люди дали кредит довіри, який ми повинні виправдати. Тому ця зустріч для того, щоб ми спільно могли успішно завершити процес децентралізації, вирішити всі проблемні питання цієї реформи, увійти в новий 2021 рік з новими планами та напрацюваннями», - наголосив у своєму вітальному слові Сергій Кондрачук.

Так, проблеми передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст районів у комунальну власність територіальних громад висвітлила кандидат юридичних наук, доцент кафедри цивільно-правових дисциплін Національного університету "Острозька академія" Тетяна Блащук.

Про організацію роботи органів місцевого самоврядування після перших виборів та особливості реорганізації сільських, селищних, міських рад, їх виконавчих органів розповів консультант з правових питань Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Василь Курилас.

Особливості завершення бюджетного процесу 2020 року та формування місцевих бюджетів на 2021 рік - така тема виступу консультанта з бюджетних питань Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Людмили Кушнер.

(Людмила Кушнер)

Начальник Управління Держпраці у Рівненській області Юрій Наконечний та завідувач сектору експертизи умов праці цього ж управління Катерина Жарська проконсультував новообраних очільників територіальних громад про особливості оформлення та розірвання трудових відносин з посадовими особами органів місцевого самоврядування, а також про легалізацію ринку праці як джерело наповнення місцевих бюджетів.