10-03-2022

Комунальні заклади та підприємства обласної ради продовжують активну волонтерську роботу

Обласні театри, бібліотеки, лікарні та геріатричні пансіонати активно долучилися до волонтерства. Їхні працівники разом з волонтерами та небайдужими рівнянами практично в режимі нон-стоп здійснюють гуманітарну  місію, підтримуючи наші ЗСУ, підрозділи ТрО та всіх захисників, а також переселенців. 
Так, в Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі з перших днів війни працює волонтерський штаб. Наші знані актори разом зі своїми (в мирний час) глядачами збирають, сортують на відправляють все необхідне для бійців та тих, хто вимушений був покинути свої домівки, втікаючи від обстрілів та бомбардувань. Це не лише продукти харчування, засоби гігієни, одяг, постіль, а й військова амуніція та інші засоби для армії і ТрО. 

(Фото Олександра Харвата) 

У Рівненському обласному академічному театрі ляльок продовжують виготовляти маскувальні сітки. Тут також працює перукарня для бійців тероборони.

Крім того, від сьогодні і в найближчі дні театр запрошує малечу на безкоштовні вистави. Адже  в такий непростий і тривожний час психологи радять  створювати для малечі світ казки в частіше дарувати дітям позитивні емоції. 

Рівненська обласна бібліотека для молоді також розгорнула волонтерський штаб. Тут виготовляють маскувальні сітки, забезпечують переселенців найнеобхіднішим. А віднедавна - заготовляють енергетичні смаколики для бійців. Щоб приготувати таку калорійну та поживну їжу (а це батончики, цукерки ручної роботи та інші солодощі) , тут організували збір необхідних продуктів: меду, очищеного насіння, сухофруктів. 

 

Рівненська обласна бібліотека для дітей також продовжує працювати. Дорослі виготовляють маскувальні сітки, і проводять з дітьми  різні патріотичні заходи. Днями малеча активно долучилася до акції "Намалюй перемогу".


Працівники Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру також долучилися до волонтерства і плетуть захисні сітки. Але, крім того, як ми вже повідомляли, тут готові надавати послуги з протитуберкульозної допомоги переселенцям.

 
З гуманітарною допомогою з-за кордону активно працюють в Рівненській обласній клінічній лікарні ім. Ю. Семенюка та в Рівненській обласній дитячі лікарні. Днями спільно з БФ "Скарбниця надії", лікарняними клоунами "Червоні носи" та працівниками лікарні тут розвантажили гуманітарку з польського м. Ольштин, що у Вармінсько-Мазурському воєводстві. За словами керівниці фонду "Скарбниця надії" Мар'яни Реви, це ліки, розхідники, медичні інструменти, каремати, спільники, павербанки, засоби гігієни, підгузки, одяг та інше. 
Допомогу направили військовим, Нацгвардії, теробороні, Будинку ветеранів та у волонтерські штаби. 
Частину медикаментів, розхідників, засобів догляду залишили для потреб обласної дитячої лікарні, де також надають допомогу дітям,  які приїхали з  постраждалих від війни регіонів.