29-12-2022

Колядка з Маріуполя

Діти з Маріуполя, які знайшли прихисток в нашій області, привітали голову обласної ради Андрія Карауша з Різдвом та прийдешнім Новим роком.

Саме на Рівненщині більшість діток почали детально вивчати українські національні традиції та обряди святкування різдвяних свят. Для малечі організовують майстер-класи, тематичні заняття, а за підтримки голови Рівненської обласної ради - й відвідування вистав в обласних театрах та розважальних центрах.

Нагадаємо, що з 11 листопада в області працює Центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь-Рівне». Його відкрив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко спільно з головою Рівненської обласної ради Андрієм Караушем.
У центрі надають всебічну допомогу тим, хто вимушено залишив рідний Маріуполь, рятуючись від війни. Працівники центру, а це переважно самі маріупольці, допомагають своїм землякам вирішувати питання з працевлаштуванням, медичним забезпеченням, ведуть юридичний супровід переселенців та надають психологічну допомогу. На сьогодні в центрі зареєстровано 150 дітей віком до 18 років.

- Цей рік був надзвичайно складним для усіх нас. І найбільша мрія кожного – це ПЕРЕМОГА. Я щиро бажаю вам якнайшвидше повернутися до рідного, відбудованого Маріуполя. Але разом з тим прошу не забувати про нашу Рівненщину, яка щиро вас прийняла. І нехай світлий дух Різдва додасть віри та впевненості, що новий рік буде ПЕРЕМОЖНИМ для всіх нас! – з такими словами Андрій Карауш звернувся до колядників.

Зі свого боку, маріупольці подякували голові обласної ради за підтримку і подарували пряник у формі якоря - символа їхнього славного міста, яке обов’язково буде відбудоване. Як зауважив керівник центру «ЯМаріуполь-Рівне» Богдан Дужик, солодкий подарунок власноруч готували мами та їхні дітки.