11-08-2021

«Коли полетимо?» Претенденти на посаду очільника аеропорту презентували бачення його розвитку «комунальній» комісії

Бачення розвитку КП «Міжнародний аеропорт Рівне» презентували сьогодні претенденти на  посаду директора цього підприємства під час засідання постійної комісії з економічних питань та комунальної власності (голова Андрій Пехотін). У засіданні комісії взяли участь голова обласної ради Сергій Кондрачук, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігор Ясенюк.

Питання аеропорту постало вже під час обговорення внесення змін до обласного бюджету Рівненської області на 2021 рік. У проекті змін до бюджету Сергій Кондрачук запропонував збільшити суму, передбачену на погашення заборгованості з виплати зарплатні працівникам рівненського летовища.

- До мільйона гривень, передбаченого  у проєкті, пропоную додати 560 тисяч гривень, які мали спрямувати на додаткове фінансування Обласної програми забезпечення поінформованості населення та сприяння розвитку інформаційного простору Рівненської області на 2021-2023 роки, - зазначив голова обласної ради.

Обговорюючи питання про контракт з директором Обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне», члени комісії висловили бажання почути від кожного з претендентів стратегію та план подальшого розвитку цього підприємства. Нагадаємо, на посаду очільника цього підприємства наразі претендує три кандидати: ексдиректор летовища Ігор Насинюк, авіаексперт Кирил Новіков та т.в.о. очільника рівненського аеропорту Олександр Якубець.

Презентуючи власне бачення розвитку, Ігор Насинюк акцентував на будівництві об’єктів інфраструктури аеропорту, які передбачено фінансувати коштом держбюджету. Натомість від амбітних планів щодо розвитку сфери пасажирських перевезень свого часу довелося відмовитися через пандемію, переконує колишній директор летовища.

Ігор Насинюк

Кирило Новіков, розповідаючи про власну «дорожню карту», зазначив, що наразі розвиток регіональних аеропортів є доволі актуальною сферою. Претендент на посаду зазначив, що підприємство повинне працювати максимально прозоро і відкрито для громадськості. Що ж до можливості польотів, то Кирило Новіков вважає нині перспективним напрямком для нашого летовища передусім регіональні перельоти (до 2-3 тис. км)

Кирило Новіков

Натомість Олександр Якубець переконаний, що говорити про потенційний розвиток аеропорту можна лише після врегулювання ситуації з боргами, які утворилися на підприємстві.

- Наразі ситуація є дуже складною, адже загальна сума боргів разом зі штрафними санкціями і пенею складає близько 60 мільйонів гривень. Тому передусім  потрібно «розібратися» з боргами, і вже після того говорити про будь-який розвиток, - зазначив Олександр Якубець.

Олександр Якубець

Заслухавши усіх претендентів на посаду, депутати рекомендували винести відповідний проєкт рішення на сесію обласної ради. Тож з кандидатурою очільника рівненського летовища депутати остаточно визначатимуться 19 серпня.