24-02-2020

Колективу обласної наукової бібліотеки вручили Почесну відзнаку Рівненської обласної ради

Сьогодні відбулися урочистості з нагоди 80-річчя Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, яку рівняни знають як «бібліотеку на Лебединці». На ювілей запросили своїх читачів, письменників, художників, науковців, духовенство та всіх, для кого бібліотека є місцем, яке єднає інтелектуальну еліту. Фахівців бібліотечної справи привітали й керівники міста та області. Зокрема, голова обласної ради Олександр Данильчук, його заступники Сергій Свисталюк та Олексій Бучинський, обласні депутати.

 

На вході до книгозбірні гостей оплесками зустрічали працівники бібліотеки. Особливу атмосферу свята створювали живі скульптури та музичний супровід. Перед офіційною частиною гості мали можливість для неформального спілкування та світлин на память.

«У моєму дитинстві отримати перший абонемент до бібліотеки було почесно і не так просто, бо перед тим потрібно було скласти техніку читання. Думаю, багато хто з присутніх пам’ятає, й те, як брав улюблену книжку, ховався під ковдру і з ліхтариком читав. Бо мама давно наказала лягати спати»,  - поділився спогадами голова обласної ради Олександр Данильчук. Він висловив переконання, що сучасні гаджети ніколи не замінять живого спілкування з друкованою книгою, а ті архіви, які є в наших бібліотеках,  - безцінні, адже далеко не всі оцифровані.

Разом зі своїми заступниками Олександр Данильчук вручив низку нагород. Зокрема, Почесною відзнакою Рівненської обласної ради нагородили колектив бібліотеки в особі директора Валентини Ярощук.

Цінний подарунок – годинник - з нагоди ювілею книгозбірні вручили провідному бібліотекареві відділу формування бібліографічного ресурсу, баз даних та обслуговування користувачів Ларисі Костильовій.

Почесними грамотами та пам’ятними знаками обласної ради нагородили заступника директора з наукової роботи та автоматизації Олександру Промську, головного бібліотекаря відділу комплектування, обробки документів та організації каталогів Тетяну Панчук, завідувачку відділом соціокультурної роботи Лілію Слесаренко.

Фоторепортаж з події - на сторінці обласної ради у Facebook.