08-02-2021

Колектив Рівненської обласної стоматологічної поліклініки отримав Почесну відзнаку Рівненської обласної ради

Напередодні Міжнародного дня стоматолога, який світова спільнота відзначатиме 9 лютого, голова обласної ради Сергій Кондрачук відвідав комунальне підприємство  «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» та привітав з прийдешнім святом колектив КП.

Сергій Кондрачук вручив колективу стоматологічної поліклініки в особі керівника Валентини Сухляк  Почесну відзнаку Рівненської обласної ради, а також нагородив Почесними грамотами обласної ради завідувача ортопедичного відділення Юрія Сливу, лікаря-стоматолога-ортопеда Ростислава Шендеру, лікаря-стоматолога-ортопеда Володимира Васильєва та лікаря-стоматолога Сніжану Криницьку.

З першого року війни на Сході стоматологи з Рівного їздили на Донеччину, де у с. Карлівка у межах волонтерського проєкту надавали стоматологічну допомогу бійцям та місцевим дітям. Плануються такі поїздки і в найближчому майбутньому.

Юрія Сливу, завідувача ортопедичного відділення КП, Валентина Сухляк називає «головним лікарем АТО», розповідаючи, що саме з його поїздок до Карлівки і розпочалися візити рівненських лікарів на Донеччину.

- Ми перші з Рівного у 2014 році поїхали до Карлівки. А згодом до проєкту вже долучилися запорізькі колеги, і нині він втілюється на дуже високому рівні. Намагаюся їздити туди щороку, адже роботи там дуже багато, - розповідає Юрій Слива.

(Юрій Слива)

Нині у стоматологічній поліклініці надають послуги із зубопротезування у межах Обласної комплексної програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях, забезпечення їх здійснення, на 2019-2022 роки. Зараз у черзі на зубопротезування за цією програмою перебуває близько 160 осіб.

-  Поза сумнівом, робота лікарів-стоматологів заслуговує найвищої вдячності подяки. Адже фахівці цього КП не лише професійно та якісно виконують свої повсякденні обов’язки, а й займаються потрібною громаді інформаційно-просвітницькою роботою. А ще – долучаються до надважливої соціальної місії, забезпечуючи лікування та протезування учасникам АТО. До слова, на пільгове зубопротезування ветеранам війни, добровольцям, вдовам, дітям загиблих учасників бойових дій у межах відповідної програми в обласному бюджеті на 2021 рік передбачено 500 тис. грн. Тому програма є дуже потрібною, а головне – дієвою, - зазначив Сергій Кондрачук.