12-07-2024

Колектив обласної лікарні передав для Охматдиту понад 500 тис. грн

Працівники Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка зібрали та перерахували 553 800 гривень для підтримки Національної дитячої спеціалізованої лікарні ОХМАТДИТ. Кошти будуть використані для відновлення пошкоджених корпусів та підтримки пацієнтів і медичного персоналу лікарні.

Згідно з інформацією від медзакладу, до збору коштів долучилося приблизно 1600 працівників, що складає майже 95% усього персоналу. Це не єдина форма допомоги від медиків, адже вони також підтримують лікарню іншими шляхами та через різні фонди.

Нагадаємо, що після російської атаки в Києві серйозно постраждала лікарня "Охматдит": зруйнований корпус токсикології та пошкоджено ще чотири корпуси. Постраждали десять хірургічних відділень, п'ять онковідділень, два соматичних відділення, інтенсивна терапія, дві реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, а також частина онкогематологічної лабораторії.

МОЗ повідомило, що лікарня "Охматдит" отримала від благодійників близько 800 млн грн на відновлення.

Зазначимо, що в обласній лікарні неодноразово збирали одноденний заробіток працівників для закупівлі обладнання для українських військових.