02-07-2024

Клеванська лікарня стала обласною і змінила назву

«Клеванська обласна багатопрофільна лікарня імені Михайла Вервеги» Рівненської обласної ради – таку назву тепер має це медичне підприємство. Відповідне рішення про перейменування прийняли на сесії обласної ради 28 червня.

Це стало наступним кроком після того, як у квітні депутати підтримали рішення прийняти лікарню з власності Клеванської громади в обласну комунальну власність. Нагадаємо, з таким проханням до ради звернулася сама громада Клеваня.

- Клеванська лікарня імені Михайла Вервеги не потрапила до мережі кластерних лікарень. Щоб не втратити це медичне підприємство і зберегти колектив, ми і прийняли рішення забрати його в обласну власність.  Зараз наше спільне з профільним департаментом ОДА завдання – дати можливості лікарні налагодити співпрацю з Національною службою здоров’я України в частині укладання договорів на пакети послуг. А це, відповідно, державне фінансування, - пояснив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Що ж до зміни керівництва лікарні, чим цікавилися журналісти, то голова РОР відповів, що таке питання на порядку денному не стоїть. Перш, ніж приймати якісь кадрові рішення, департамент ОДА має презентувати депутатам своє бачення розвитку цього медпідприємства.

Під час сесії також затвердили Статут лікарні та акт приймання-передачі. У Статуті, зокрема, зазначається, що метою та предметом діяльності «є забезпечення населення області спеціалізованою, паліативною медичною допомогою та реабілітаційною допомогою в амбулаторних та стаціонарних умовах».

Щодо власності, то області передані всі будівлі та земельна ділянка площею 8 га.