17-02-2021

Керівники обласної ради взяли участь у колегії Рівненської облдержадміністрації

Тільки ефективна співпраця місцевої влади на Рівненщині дасть змогу забезпечити впевнений поступ. На цьому голова обласної ради Сергій Кондрачук  наголосив  під час виїзного засідання колегії Рівненської обласної державної адміністрації, яке відбулося 17 лютого у Національному університеті «Острозька академія». У засіданні колегії також взяв участь перший заступник голови облради Сергій Свисталюк.

- Сьогодні я бачу 64 самодостатніх керівників громад, обраних, як і депутати обласної ради, на відкритих виборах. Це і є та перемога децентралізації, до якої ми прагнули, - зазначив Сергій Кондрачук.

Під час колегії, серед іншого, йшлося про підсумки роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів за 2020 рік, а також про стан фінансово-бюджетної дисципліни в області та про організацію роботи із соціального захисту населення в територіальних громадах.

Однак порушували під час заходу й інші теми, зокрема – перспективи проведення на Рівненщині вакцинації проти COVID-19. Як зауважив голова обласної ради, вакцинація в Україні мала розпочатися ще 15 лютого, однак досі відсутня не лише вакцина, а й чітке розуміння того, коли саме її доставлять на Рівненщину.

Відтак перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін запевнив, що Рівненська область готова до приймання вакцини та проведення першого етапу вакцинації.

Натомість Сергій Свисталюк звернувся до голови ОДА та новопризначених голів райдержадміністрацій з проханням виробити оптимальний підхід до питання передачі матеріальних ресурсів з колишніх райдержадміністрацій до новостворених територіальних громад.

- Важливо розглянути ці питання на перших сесіях і, якщо є така можливість, обов’язково піти назустріч територіальним громадам, - зауважив Сергій Свисталюк.