04-12-2020

Керівники обласної ради привітали депутатів новоутвореної Здолбунівської міської громади

Голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук та його перший заступник Сергій Свисталюк взяли участь в першому засіданні сесії Здолбунівської міської ради. Новобраних депутатів об’єднаної міської громади також привітав голова Рівненської районної ради Василь Тимощук, якого обрали напередодні.

Голова обласної ради Сергій Кондрачук, який чотири роки очолював Здолбунівську райдержадміністрацію, і сам є здолбунівчанином, добре знає проблеми рідного міста та його громади. Тож засвідчує свою повагу та підтримку колегам-депутатам.

«Перше, що хотів би побажати усім депутатам, – конструктивної праці задля майбутнього новоутвореної Здолбунівської міської громади!  Ми всі дуже чекали децентралізації, покладали на цю реформу великі надії. І зараз, завдяки новим обличчям, в цій раді зокрема, маємо відстояти ті ключові засади цієї реформи. А це  - фінансова самодостатність, відповідальність та автономність у прийнятті рішень. Бажаю вам бути єдиними, працювати злагоджено та ефективно!» - наголошує Сергій Кондрачук.  

Разом з першим заступником Сергієм Свисталюком, голова ради засвідчив, що новообрана обласна рада готова до конструктивної співпраці.

На своєму першому засіданні депутати отримали посвідчення, розподілили роботу в комісіях, затвердили ранг та оплату праці керівників. Та, найголовніше – обрали секретаря ради.

В роботі новообраному міському голові Владиславові Сухляку допомагатиме досвідчений секретар ради Валентина Капітула. Вона обіймала цю посаду і в попередньому скликанні.   

Під час засідання міський голова також оголосив про ліквідацію сільських рад, на базі яких і була утворена нова Здолбунівська територіальна громада: Богдашівської, Глинської, Копитківської, Новосілківської, П’ятигірської та, власне, Здолбунівської.

Нагадаємо, що до складу Здолбунівської міської ради обрано 26 депутатів від восьми політичних сил. Найбільше представників має «Європейська солідарність» - 6 депутатів, яка здобула понад 23 % голосів виборців. ВО «Батьківщина» отримала 5 мандатів з результатом у понад  19 % голосів. По три депутати від «Слуги народу», партії «Голос» та Опозиційної платформи «За життя» - усі вони набрали по 11,5 % голосів виборців. По два депутати в раді мають представники ВО «Свобода», партії «Сила і Честь» та політичної партії «За майбутнє», які здобули 7,7 % підтримки виборців.

Міський голова Здолбунівської громади також представляє «Європейську Солідарність».

Фото - з мережі Facebook