30-03-2021

Керівництво обласної ради відвідало КЗ «Станція юних натуралістів»

Голова обласної ради Сергій Кондрачук разом зі своїм першим заступником Сергієм Свисталюком  відвідали сьогодні КЗ «Станція юних натуралістів» - заклад позашкільної освіти, у якому вихованці набувають поглиблених знань з основ природничих, аграрних та лісогосподарських наук.

Станція юних натуралістів розташована в історичній будівлі, а територія  закладу доволі велика – її площа становить понад  7 гектарів. Як розповів керівник закладу Володимир Воробей, наразі у закладі діють гуртки низки напрямів, які відвідують близько 960 вихованців. Результати роботи засвідчують її ефективність. Зокрема у 2020 році вихованці та педагоги закладу взяли участь та здобули перемогу у 2 очних та 15 заочних конкурсах обласного рівня, а також у 15 заходах Всеукраїнського рівня.

У комунальному закладі є теплиці, навчально-дослідні земельні ділянки, пасіка, дендропарк, куточок живої природи та інші об’єкти. Ще близько п’яти гектарів території займає сад. Попри те, що дерева доволі старі, сад ще плодоносить, за деревами доглядають та проводять їх профілактичну обробку. Однак насадження доволі старі і потребують оновлення.

-  Сьогодні ми переконалися, що у керівника станції юннатів є багато позицій щодо вдосконалення та модернізації цього закладу. Безумовно, станція юннатів є важливим закладом  для забезпечення якісного та цікавого позашкільного виховання, - зазначив Сергій Кондрачук.