12-03-2021

Керівники обласної ради вакцинувалися проти COVID-19

Сьогодні перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк та заступник голови Олексій Бучинський зробили щеплення проти гострої респіраторної вірусної інфекції COVID-19.Вакцинувалися вони у КП «Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. В. Поліщука» РОР препаратом AstraZeneca (Covishield).

(Перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк)

Керівники області наголосили на важливості та необхідності вакцинації. Вони переконані, що проведення щеплення допоможе зменшити розповсюдження COVID-19 та захистися від захворювання, або ж від важкого його перебігу.

Зауважимо, що Рівненська область отримала понад 17 тисяч доз вакцини. Наразі вакцинувалося понад 1200 осіб.

(Заступник голови обласної ради Олексій Бучинський)

Нагадаємо, що раніше вже вакцинувалися заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олена Гандзюк та перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Також в понеділок вакцинацію планує зробити депутат обласної ради, керівник КП «Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. В. Поліщука» РОР Роман Шустик.

Довідково: Вакцина AstraZeneca (Covishield) — це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською біофармацевтичною компанією AstraZeneca.

Oxford/AstraZeneca отримала схвалення для екстреного використання у Великій Британії, Індії та ЄС.

Ефективність цієї вакцини варіюється від 63% у захисті від симптоматичного COVID-19 осіб від 18 років.

У вакцині AstraZeneca використовується безпечний для людини вірус, який переносить елементи вірусу SARS-CoV-2. Так вакцина змушує організм виробити імунітет, водночас не даючи хворобі розвиватися. (За матеріалами МОЗУ)