01-05-2023

«Кардинал Рівнестандарт» - володар Кубку України з футзалу. Вперше за 30 років

У вирішальній битві за трофей на майданчику львівської «Боско Арени» команда «Кардинал Рівнестандарт» обіграла «ХІТ». Основний час завершився з рахунком 1:1, а в серії пенальті "Кардинал" зумів вибороти перемогу та став володарем Кубку України з футзалу.

У фінальному поєдинку Кубку України проти «ХІТа» Ілля Бакінський парирував післяматчевий пенальті від Євгена Сірого, принісши своїй команді перемогу, і за це отримав звання найкращого голкіпера «Фіналу восьми».

- Дуже втомилися всі. Виснажені повністю. Думаю, усвідомлення того, що сталося, прийде згодом. Дякую нашим вболівальникам! Дуже багато людей приїхали нас підтримати. Ця перемога - для них! - розповів Ілля Бакінський.

Головний тренер команди «Кардинал Рівнестандарт» Олександр Бондар поділився емоціями від історичної і першої в історії рівненського футзалу перемоги у Кубку України:

«Це справді - історична перемога. Нарешті довгоочікуваний трофей їде до Рівного. Наші фанати підготували банер, який, зрештою, став пророчим. Вони дуже багато років нас підтримували, вірили в нас.  

Важко зараз усвідомити значення цієї перемоги. Сьогодні вранці у Facebook отримав нагадування, що п’ять років тому я виграв свій перший Кубок Польщі. Мабуть, це не випадково.

Коли забив Михайло Волянюк і йшов бити Євген Сірий - я запитав у команди, хто битиме шостим. Ніхто не відповів. Тому я сказав: значить Ілля відбиває зараз, і ми забираємо Кубок. Так і сталося. Терпіння і віра роблять дива.

Ключ до успіху - це дисципліна, самовіддача і віра в себе. Того, хто вірить, - нагороджує Бог. Богу також дякую за цю перемогу».