19-02-2020

Інтеграція позашкілля в освітній процес – це вимога часу

На базі Дубенської міської станції юних техніків відбувся обласний семінар керівників творчих об’єднань з початкового технічного моделювання, під час якого фахівці обговорили технології інтеграції в освітній процес. У роботі семінару взяли участь 19 представників закладів позашкільної освіти області.

За словами заступниці директора комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради Наталія Даневич, початкове технічне моделювання - це перші кроки дитини до пізнання і розуміння світу техніки, спроби її власної творчої діяльності, процес опанування певної системи початкових технічних і технологічних знань, вмінь і навичок.

Відтак, на думку фахівців, сьогодні надважливо, щоб цей вид творчості був максимально інтегрований в освітній процес.

Учасникам семінару презентували здобутки позашкільної освіти у місті Дубно, зокрема, Дубенської міської станції юних техніків. Обговорили успіхи школярів у Всеукраїнських змаганнях з початкового технічного моделювання.

Також обговорила умови організації та проведення обласних змагань учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання у 2020 році.

Крім теоретичної частини, під час семінару відбувся майстер-клас у форматі квесту.