04-03-2021

І економіка, й культура: про що йшлося на зустрічі з делегацією Генконсульства Чеської Республіки у Львові

Сьогодні у Рівному перебуває делегація Генерального консульства Чеської Республіки у Львові - Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Павел Пешек та Консул Чеської Республіки у Львові, заступник Генерального консула у Львові Владімір Кадлец. У зустрічі з почесними гостями, яка відбулася у Рівненській облдержадміністрації, взяли участь голова обласної ради Сергій Кондрачук та депутати обласної ради.  

У ході спілкування гостям з Чеської Республіки представили туристичний та економічний потенціал Рівненщини. Потому учасники зустрічі обговорили можливості співпраці, зокрема в інвестиційній та культурній сфері.

- На Рівненщині залишилися нащадки тих чехів, які свого часу жили тут, і я хочу, щоб спільна історія також стала підставою для наших майбутніх спільних проєктів. Також прагну почути думки та ідеї, щодо того, як можна стратегічно працювати спільно. Ми відкриті до усіх пропозицій, - зазначив Павел Пешек.

Поглибити співпрацю в економічній та культурній сфері закликав і голова постійної комісії обласної ради з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції Олександр Дехтярчук.

- Рішенням нашої комісії за погодженням з головою обласної ради у 2022 році прагнемо спільно з ОДА започаткувати на Рівненщині інвестиційний форум. Під час нього підприємці та громади могли б продемонструвати свої інвестиційні паспорти, а гості, зокрема і з Чеської Республіки, - надати власні пропозиції, - зазначив Олександр Дехтярчук.

Запропонував Олександр Дехтярчук також звернути увагу на збереження громадами у належному стані чеських некрополів як нашої спільної культурної спадщини.

Під час зустрічі прозвучали і конкретні пропозиції щодо майбутньої співпраці.

- На території Квасилова свого часу був пивзавод, і там є всі передумови для відродження традицій та налагодження тісної співпраці. Сподіваюсь, що перспективи відродження цього підприємства можуть зацікавити чеських інвесторів, - зазначив депутат обласної ради Олександр Процюк.

Співпраця з Чеською Республікою може відкрити перед Рівненщиною значні інвестиційні перспективи, вважає голова обласної ради Сергій Кондрачук.

- У ході спілкування гості запевнили, що відкриті до усіх наших пропозицій та готові сприяти у втіленні спільних проєктів – як в економічній, так і в культурній сфері. Сподіваюся, що ця зустріч буде не останньою, і ті ідеї, які прозвучали сьогодні від учасників зустрічі, поступово спільними зусиллями втілюватимуться у життя, а наша співпраця лише поглиблюватиметься, - зазначив  голова обласної ради.