25-04-2024

Грошові винагороди за перемоги в міжнародних змаганнях вручили вихованцям «Інваспорту» та їхнім тренерам

Володимир Заболотний, Катерина Шепелюк, Анжела Гаврисюк, Давид Хорава, Олександр Назаренко – їхні імена в останні місяці часто звучали у спортивних новинах. І не випадково, адже ці вихованці Рівненського регіонального центру «Інваспорт» на світових змаганнях виборювали медалі для України у складі національних збірних команд.

Сьогодні зі спортсменами зустрілися голова обласної ради Андрій Карауш та начальник ОВА Олександр Коваль.

Нагадаємо перелік досягнень наших інваспортівців:

На ХХ зимових Дефлімпійських іграх в турецькому місті Ерзурум Майстер спорту України Володимир Заболотний виборов третє місце у змаганнях серед змішаних команд у програмі швидка гра. Тренує спортсмена Олександр Матвійчук.

На Кубку світу – Гран-прі з дзюдо серед осіб з порушеннями зору, який на початку квітня відбувся в турецькій Анталії, три наші спортсмени вибороли одну срібну та дві бронзові медалі. «Срібло» завоював Давид Хорава, «бронзу» - Анжела Гаврисюк та Олександр Назаренко.

З 10 по 15 квітня у Казахстані відбувся чемпіонат світу з дзюдо серед осіб з порушенням слуху. На цих змаганнях Катерина Шепелюк – Заслужений майстер спорту України з дзюдо, виборола повний комплект медалей: «золото» в командних змаганнях, «срібло» - в особистих та «бронзу»  - в парних поєдинках разом з харківським спортсменом Владиславом Мозиревим.

Рівненських дзюдоїстів тренує Заслужений тренер України Михайло Романкевич.

За високі досягнення керівники області традиційно вручили спортсменам та їхнім тренерам сертифікати на виплату одноразових грошових винагород. Їх величина коливається від 15 до 136 тис грн залежно від кількості медалей та їх гатунку.

Крім того, бронзовому призеру XX зимових Дефлімпійських ігор Володимиру Заболотному вручили державну нагороду – медаль «За працю і звитягу».