08-06-2022

Голова облради звернувся до польських партнерів з проханням клопотати про посилення санкцій та підтримку надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

Голова обласної ради Сергій Кондрачук звернувся до польських партнерів з проханням клопотати перед представниками Республіки Польща в інституціях Європейського Союзу щодо посилення санкцій та підтримки надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі. Такі листи спрямовано голові Сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства Бернадеті Гордеюк та голові Сеймику Люблінського воєводства Єжи Шваю.

Сергій Кондрачук від імені українців висловив польським партнерам  безмірну вдячність за системну підтримку України в умовах військового вторгнення російської федерації на нашу територію.

Він висловив переконання, що надання Україні статусу кандидата на членство у Європейському Союзі стане свідченням справжньої відданості усіх країн-членів європейським гуманістичним цінностям.

Кандидатство у члени Європейського Союзу та майбутнє членство України у цьому об’єднанні сприятиме поверненню до світового порядку, заснованого на чітких правилах, та зменшить геополітичну невизначеність, збільшить стабільність і передбачуваність у Східній Європі, посилить безпеку та оборону європейського співтовариства. Це сприятиме посиленню ролі ЄС як глобальної сили та зміцненню позиції Євросоюзу, стане поштовхом до посилення економіки об’єднаної Європи та покращення її продовольчої безпеки, зазначено у листах.

«Стратегічний курс України на інтеграцію із Європейським Союзом народ України підтверджував неодноразово, зараз цей курс захищають українські воїни. Наші Збройні Сили боронять не лише територію України, а й спокій об’єднаної Європи, адже вищі посадові особи російської федерації неодноразово заявляли, що наступним об’єктом агресії вони розглядають Республіку Польщу та інші країни Європейського Союзу.

Зважаючи на послідовну політику, яку проводить Польща у європейському співтоваристві, не маю сумнівів, що позиція представників Польщі щодо подальших санкцій проти росії та надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі буде врахована», - зазначив голова обласної ради.