09-09-2021

Голова облради відвідав сільські ДНЗ у двох громадах

Голова обласної ради Сергій Кондрачук сьогодні відвідав села Здолбунівської та Мізоцької територіальних громад у межах робочої поїздки.

У селі Нова Мощаниця голова облради побував у дошкільному навчальному закладі, який у 2018 році відкрили у приміщенні сільської ЗОШ І-ІІ ст. та в межах структури НВК.  Щоправда, поки що дошкільнята з Нової Мощаниці до дитсадка не ходять, оскільки у селі чекають на перереєстрацію ДНЗ. Адже тамтешня загальноосвітня школа наразі вже не діє, а школярі доїжджають у навчальні заклади до сусідніх сіл. Рішення ж щодо долі дитсадка мають ухвалити на найближчій сесії Мізоцької селищної ради.

Попри те, що персонал садочка наразі офіційно не працює, люди доглядають територію та приміщення. І дуже чекають на те, аби двері закладу якнайшвидше відкрилися для малят.

Натомість у селі Новомильськ у нещодавно збудованому ДНЗ «Барвінок»  дошкільнятам комфортно та зручно. Там є всі умови, аби малята змістовно і з користю проводили час. Проте наразі заклад, розрахований на 60 малят, відвідує лише 27 діток. Свого часу передбачалося, що цей заклад відвідуватимуть діти з сусідньої Здовбиці, оскільки місць у тамтешньому ДНЗ для здовбицьких дошкільнят не вистачає. Однак наразі села Здовбиця та Новомильськ належать до різних територіальних громад. Тож Сергій Кондрачук має намір посприяти тому, аби керівництво Здовбицької та Здолбунівської громад таки знайшло порозуміння, і новомильський заклад врешті зустрів ще й здовбицьких малят.

 - Дуже приємно згадувати, як свого часу, незважаючи на безліч об’єктивних чи суб’єктивних проблем та перепон, ми будували освітні заклади, створювали місця для дошкільнят. Тому дуже хочеться, щоб ця  робота не була марною, і наші малята були забезпечені якісною дошкільною освітою, - зазначив Сергій Кондрачук.