25-04-2024

Голова ради Андрій Карауш подякував Генконсулу Республіки Польща в Луцьку Славоміру Місяку за його дипломатичну місію

Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк очолив у серпні 2020 року. Тепер його каденція завершилась. З цієї нагоди відбулася дипломатична зустріч, участь в якій взяла делегація з Рівненщини на чолі з головою РОР Андрієм Караушем.

-Окреме дякую кажемо за підтримку нашої області та її ідей. Дякуємо, що чули наші потреби як тилового регіону і реагували на це, - написав у своєму Telegram-каналі Андрій Карауш.

Нагадаємо, що за безпосередньої участі Генконсула Славоміра Місяка за чотири роки на Рівненщині було реалізовано кілька ініціатив.

Зокрема, в рамках проєкту «Покращення доступу до соціальних послуг у сфері психічного здоров’я» фахівці Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни пройшли навчання у Військовому медичному інституті м. Варшава. Там вони отримали знання з діагностики і терапії посттравматичних розладів і розладів, пов’язаних зі стресовим чинником. У підсумку – отримали сертифікати за міжнародними стандартами ЄС.

У співпраці з Рівненською міською дипломат проводив прийом громадян у Рівненському ЦНАП, де особисто консультував рівнян з візових питань, питань щодо навчання та працевлаштування у Польщі, про карту поляка тощо.

Безпековий проєкт "Світлодіти" – ще одна спільна історія, яку патрульна поліція Рівненщини реалізувала з цим дипломатичним представництвом на чолі зі Славоміром Місяком. Для школярів проводили уроки "Безпека руху" та роздавали світловідбивні елементи.

А минулого літа за ініціативи Генерального Консульства на головно майдані Рівного розташували унікальну експозицію україно-польського архівного проєкту «Мамо, я не хочу війни! 1939-45/2022 Україна». Це виставка історичних малюнків польських дітей, які є фіксацією їхніх переживань під час Другої світової війни та німецької окупації. Інша частина виставки – малюнки українських дітей про нинішню російсько-українську війну. Вони доступні на порталі «Mom I see war».