17-12-2020

Голова обласної ради здійснив першу робочу поїздку в Сарненський район

Голова обласної ради Сергій Кондрачук спільно з головою бюджетної комісії Ігорем Ясенюком відвідали комунальні заклади обласної ради в Сарненському районі. Це новоутворений район – один із найбільших на Рівненщині. Також до них долучилися голова постійної комісії з питань будівництва  та розвитку інфраструктури Василь Яніцький та голова комісії з економічних питань та комунальної власності Андрій Пехотін.

Перший заклад, який вони відвідали, - це комунальне підприємство «Обласна психіатрична лікарня с. Орлівка» Рівненської обласної ради.

Сергій Кондрачук разом з депутатами ознайомилися зі структурою та роботою лікарні. Перше, чим поцікавився голова ради, чи є проблеми з виплатою зарплатні?

Керівник закладу Микола Пахнюк наголосив, що затримок із зарплат в їхньому закладі не було. У той же час, у звязку з новим форматом роботи, а саме угодою з Національною службою здоровя України, новим переліком послуг, в закладі довелося провести оптимізацію. Як наслідок, 8 працівників вивільнили влітку, ще 22 людини мають звільнити у грудні.

Загалом заклад розрахований на 225 ліжок, на сьогодні 193 ліжка – зайняті. НСЗУ на одного пацієнта на випадок виділяє 7,2 тис. грн.

У той же час, завдяки коштам з обласного бюджету, а це понад 250 тис.грн., в лікарні зробити ремонт очисних споруд та закупити протипожежні засоби. Крім того, удвічі більше коштів виділяється на харчування пацієнтів - 32 грн. на людину.  

Під час робочої поїздки Сергій Кондрачук  з колегами відвідали  ще один комунальний заклад обласної ради - «Чудельську спеціальну школу №2 I-II ступенів». У ній навчаються та проживають діти з порушенням розумового розвитку. На сьогодні в закладі перебуває 101 учень. Голова ради разом з депутатами оглянули навчальні класи, бібліотеку, їдальню.

Директор школи Валерій Малюжанський зауважив,  що окрім базового навчання, учні також мають можливість отримати допрофесійну підготовку  за кількома напрямками: маляр-штукатур, столяр, швачка. Працівники закладу займаються психічним та фізичним розвитком дітей, готуючи їх до самостійного життя.

«Сарненський район з колегами вирішив відвідати першим. Адже після об’єднання Сарненська територіальна громада – одна з найбільших на Рівненщині. До того ж тут працюють комунальні заклади обласної ради. Маю намір проінспектувати роботу усіх комунальних закладів та підприємств в різних районах Рівненщини. Хочу особисто побачити, які здобутки вони мають, та які проблеми необхідно вирішити в першу чергу», - повідомив Сергій Кондрачук.