16-02-2021

Голова обласної ради взяв участь у навчанні від Ради Європи

Голова обласної ради Сергій Кондрачук 16 лютого взяв участь у навчанні для новообраних голів територіальних громад за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Організація діяльності сільського, селищного, міського голови». Навчання організоване Радою Європи у співпраці з Волинським та Чернігівським регіональними центрами підвищення кваліфікації та проходить у межах Освітнього марафону з доброго врядування.

До участі у програмі долучилися керівники й фахівці Міністерства розвитку громад та територій України, Національного агентства України з питань державної служби, експерти Офісу Ради Європи. Серед іншого, під час навчання йшлося про нормативно-правове регулювання організації діяльності органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації, особливості проходження служби та професійного розвитку в органах місцевого самоврядування, стратегічні аспекти розвитку громади.

Як зазначив Сергій Кондрачук,  ще у 2015 році, на початковому етапі втілення реформи децентралізації, було зрозуміло, що  вона не лише дає більші можливості, а й вимагає великої відповідальності. Тому зараз важливо працювати так, аби спільно вибудувати міцне та ефективне місцеве самоврядування і зберегти довіру до реформи децентралізації. А це безпосередньо залежить і від дій очільників місцевих громад.

До слова, на Рівненщині ще у грудні минулого року розпорядженням голови обласної ради було створено Координаційно-консультативну раду з питань місцевого самоврядування при голові Рівненської облради, до якої увійшли очільники районних рад та усіх територіальних громад. Наразі вже відбулося два засідання ради, під час яких її учасники мали змогу отримати відповіді на нагальні питання. Такі засідання відбуватимуться регулярно і надалі.  

Довідково:  Заходи освітнього марафону з доброго врядування здійснюються у межах Плану дій Ради Європи для України на 2018-2022 роки у тісній співпраці з Мінрегіоном, НАДС, регіональними центрами підвищення кваліфікації, Української школою урядування, обласними держадміністраціями та обласними радами, асоціаціями органів місцевого самоврядування, провідними національними експертами, в тому числі експертами Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».