26-03-2021

Голова обласної ради відвідав КЗ «Навчально-курсовий комбінат»

Сьогодні голова обласної ради Сергій Кондрачук  разом з першим заступником постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків облради Русланом Потапчуком  відвідали черговий комунальний заклад обласної ради - КЗ «Навчально-курсовий комбінат».

У навчально-курсовому комбінаті, серед іншого, проводять первинну підготовку та перепідготовку робітничих кадрів за ліцензованими професіями та спорідненими курсами цільового призначення, а також підвищення кваліфікації робітників відповідно до вимог виробництва, технічного прогресу.

Як розповів керівник навчально-курсового комбінату Дмитро Сільман, торік заклад закінчили близько 1100 випускників. Загалом на комбінаті навчають та проводять перепідготовку за 16 ліцензованими професіями  з підвищеною небезпекою. Прикметно, що такі послуги в області і навіть в кількох найближчих регіонах надає лише цей заклад.

Викладають там як штатні, так і позаштатні викладачі з інших навчальних закладів. Період навчання залежить від професії та її специфіки. У закладі є бібліотека з досить цінною та потрібною слухачам технічною літературою, зручні аудиторії з необхідним наочним обладнанням.

Однак, як зазначив Дмитро Сільман, нині спостерігається тенденція до того, що щороку кількість слухачів зменшується.  Причиною цього є передусім слабкий рівень відповідальності керівників підприємств та виробничої культури. І хоч законодавство вимагає, щоб усі працівники вчасно проходили відповідне навчання та перепідготовку, особливо ж якщо йдеться про роботи з підвищеною небезпекою, нерідко забезпечення цієї вимоги залежить саме від відповідальності керівництва.

- Переконався, що цей заклад нашій області дуже потрібен.  Важливо й те, що він є  госпрозрахунковим, і оновлення бази та поточні ремонти там проводять власним коштом.  Тому усім керівникам варто усвідомити, що нехтування вимогами до кваліфікації працівників може призвести до непоправних наслідків. І обов’язково забезпечити вчасне навчання та перепідготовку – тим паче, що у КЗ «Навчально-курсовий комбінат» для цього є всі умови, - зазначив Сергій Кондрачук.