09-12-2020

Голова обласної ради відсторонив Павла Маєвського від роботи

Голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук своїм розпорядженням відсторонив від виконання службових обов'язків директора комунального підприємства «Острозька обласна психіатрична лікарня» Павла Маєвського - на час проведення службового розслідування.

Таке рішення Сергій Кондрачук прийняв після того, як стало відомо, що працівникам закладу упродовж кількох місяців не виплачують заробітної плати. У колективі склалася напружена ситуація, про що повідомляли численні засоби масової інформації.

«Напередодні я обіцяв низці ЗМІ розібратися в ситуації, яка виникла в Острозькій психіатричній лікарні. Після того, як була зібрана вся інформація щодо цієї проблеми, я прийняв рішення відсторонити керівника даного закладу від роботи і провести службове розслідування - щоби зрозуміти ступінь причетності та роль як керівника, так і інших осіб до виникнення цієї прикрої ситуації », - пояснив своє рішення голова обласної ради Сергій Кондрачук.

У той же час, голова ради повідомив, що в найближчі тижні працівникам закладу частково відшкодують заборгованість із заробітної плати  на суму понад  4 млн.грн.

Поки триватиме службове розслідування обовязки директора психлікарні, за розпорядженням, виконуватиме заступниця директора з медичної частини Катерина Гарасевич.

Крім того, Сергій Кондрачук взяв на особистий контроль ситуацію з виплатою заробітних плат  в інших обласних комунальних закладах галузі медицини.