19-10-2021

Голова обласної ради побував з робочою поїздкою на Дубенщині

Голова обласної ради Сергій Кондрачук сьогодні побував з робочою поїздкою у Радивилівській, Демидівській та Бокіймівській громадах Дубенського району, де відвідав низку закладів.

Передусім голова обласної ради зустрівся з очільником Радивилівської територіальної громади Миколою Карапетяном, поспілкувавшись з ним  про найнагальніші питання сьогодення.

У Радивилові Сергій Кондрачук відвідав будинок культури, де нині втілюють проєкт  Радивилівської міської ради «Створення сучасного молодіжного хабу Радивилівської територіальної громади на базі міського Будинку культури», який став одним з переможців цьогорічного конкурсу розвитку територіальних громад Рівненщини. Наразі роботи над проєктом, загальна вартість якого складає понад 400 тисяч гривень, тільки розпочалися. Проте згодом це місце має стати комфортним і сучасним молодіжним хабом, де молодь матиме змогу проводити зустрічі та різноманітні заходи.

Побував голова обласної ради і в  Радивилівському професійному ліцеї. Керівник цього закладу Віталій Альонов приступив до виконання своїх обов’язків кілька місяців тому. У Радивилівському  ліцеї нині навчається понад 460 учнів, які здобувають робітничі професії, на котрі є попит на ринку праці. 

- Оскільки  заклади професійної освіти нині фінансуються коштом платників податків області, згодом обов’язково завітаємо до ліцею, щоб побачити, як нові ідеї керівника втілюються на практиці. Наразі ж побачив один цікавий проєкт, якраз потрапивши на «випробування» пічки, у якій згодом учні, які здобувають спеціальності кухарів та кондитерів, вчитимуться випікати хліб, - зазначив Сергій Кондрачук.

 У Демидівській ТГ голова облради зустрівся з очільником громади Сергій Радченко, який також розповів про нинішній стан та найнагальніші проблеми Демидівщини.

Разом з Сергієм Радченком голова облради побував у Демидівському ліцеї. Його директор Олександр Вальчун провів екскурсію закладом, де нині навчається 550 учнів, та розповів про ті проєкти, які вдалося втілити у життя задля поліпшення комфорту учнів. Серед таких – придбання нового обладнання для харчоблока, а також облаштування мініпекарні, яка діє у закладі завдяки  перемозі у 2019 році  в обласному конкурсі розвитку територіальних громад відповідного проєкту. Тож щодня учні ліцею мають змогу споживати свіжу випічку.

До слова, цьогоріч Демидівська селищна рада також стала переможцем обласного конкурсу розвитку територіальних громад. У межах втілення проєкту 100 тисяч гривень з обласного бюджету разом з внеском громади уже вклали в облаштування невеликого, але комфортного тренажерного залу з сучасними тренажерами.

Відвідав Сергій Кондрачук і вище професійне училище №25 смт Демидівка, у якому зараз навчається понад 400 учнів.

-  Помітно, що в училищі дбають про розвиток закладу та удосконалення матеріальної бази. Особливо вразило, як ревно в училищі зберігають архів спортивних досягнень. І, звісно намагаються залучати до активного спорту нинішніх учнів, - зауважив голова облради.

Наостанок Сергій Кондрачук побував у Бокіймівській ТГ, де відвідав Смордвівську ЗОШ І-ІІІ ст. Цьогоріч з обласного бюджету на капітальний ремонт корпусу № 2  цього закладу було спрямовано 850 тис. грн. У закладі стверджують, що підрядник роботи обіцяють завершити   до кінця року. І якщо згодом коштом місцевого бюджету для цього корпусу придбають меблі на інше начиння, то у селі запрацює повноцінний дошкільний навчальний заклад.