29-05-2020

Фонд міжнародної солідарності передав медичні захисні засоби військовому госпіталю

Сьогодні представник генерального консульства Республіки Польща у Луцьку консул Пйотр Матусяк завітав до КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради.

 За участі першого заступника голови обласної ради Сергія Свисталюка  та першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна він офіційно передав закладу медичні захисні засоби від Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні.

Зокрема, працівники військового госпіталю отримали 500 респіраторів, 100 захисник багаторазових комбінезонів, 1500 пар захисних рукавичок, 50 захисних окулярів, засоби дезінфекції, 3 пульсоксиметри, 2 електровідсмоктувачі, концетратор кисню та дифібрилятор.

Як відзначив Пйотр Матусяк, підтримка лікарні була надана за рахунок коштів програми «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіка Польща. Загальна сума допомоги становить 280 тис. грн..

«Допомога медичним закладам, наразі, є дуже важливою та пріорітетною. Я хотів би висловити слова особливої вдячності лікарям, адже вони стоять на варті нашого з вами здоров’я і є першими, хто бореться з епідемією. Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо подолати всі труднощі», - сказав консул.

(на фото Пйотр Матусяк)

В свою чергу головний лікар закладу Андрій Бурачик, зауважив, що ця підтримка є необхідною.

«Наш госпіталь не внесений в перелік закладів, які займаються лікуванням пацієнтів з COVID – 19, однак наше основне завдання – захист наших працівників», - відзначив Андрій Бурачик.

(на фото Пйотр Матуся та Андрій Бурачик)

Крім того, заклад отримав також 100 тис. грн. з обласного бюджету на придбання засобів індивідуально захисту для персоналу лікарні.