24-06-2022

Фінансові плани у двох медичних підприємствах змінилися

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова комісії Юрій Білик). Участь в ньому взяв перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк.

Члени комісії розглянули прохання двох медичних підприємств щодо змін фінансового плану на 2022 рік – КП «Рівненська обласна дитяча лікарня» та КП «Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення».

Зокрема, дитяча лікарня просить погодити перерозподіл коштів в сумі 2,2 млн, в тому числі на капітальні видатки – 827 тис грн. та поточні видатки 1,3 млн грн. Частину з цих коштів виділять на придбання нового сучасного медичного обладнання. А саме: трьох зволожувачів дихальної суміші з підігрівом для забезпечення роботи трьох нових апаратів штучної вентиляції легенів, які отримані від польських благодійників; пристрою для фотохімічної обробки рентгенівської плівки; датчика до апарату УЗД.

Окрім того, 852 тис грн., з яких 600 тис грн. – кошти з обласного бюджету планують спрямувати на встановлення стаціонарної станції генерації кисню та монтаж кисневої мережі.

За поточні видатки у сумі 1,3 млн грн.,  хочуть завершити ремонті роботи в ортопедо-травматологічному центрі, а також зробити поточний ремонт рентгенодіагностичного кабінету травмпункту та у Центрі відновного лікування для дітей з ураженням центральної тп ПФОРА.  Крім того, за ці кошти мають зробити поточний ремонт покрівлі стаціонарного корпусу та бруківки, яка була пошкоджена внаслідок аварійного прориву мережі водопровод.

Директор обласної дитячої лікарні Віталій Бойко зауважив, що підприємство повністю розраховане з працівниками щодо оплати праці. Так, лікарі отримають заробітну плату мінімум 20 тис грн, а середній медичний персонал 13,5 тис грн. Також немає заборгованості перед державними цільовими фондами щодо сплати податків, відрахувань та за спожиті енергоносії.

У зв’язку з виділенням коштів у сумі 504 тис грн з обласного бюджету на облаштування захисних споруд цивільного захисту та фінансування НСЗУ по глобальному бюджету головний лікар «чорнобильської» лікарні також просить внести зміни у дохідну частину фінансового плану. 

Депутати одноголосно погодили цих два звернення.