06-01-2022

Фестивалі, святкові вистави, тематичні майстер-класи: програма різдвяних вихідних

Упродовж різдвяних свят рівненські театри, бібліотеки та інші заклади культури підготували для рівнян та гостей міста низку святкових заходів.

Так, Рівненський обласний театр ляльок запрошує на новорічне видовище "Як козаки Новий Рік зустрічали". Крім того, 8 січня о 15:00 у стінах театру відбудеться свято «Різдвяне Диво». У програмі заходу відомий фотохудожник Олександр Харват разом зі Святим Миколаєм та казковими героями презентують авторську тематичну фотовиставку, на малечу також очікує різдвяна програма та подарунки.

На музичну казку "Чарівні пиріжки Червоної Шапочки" дітлахів та їхніх батьків запрошує Рівненський академічний музично-драматичний театр. Прем’єра вистави відбулася ще в грудні минулого року. Побачити постановку можна ще упродовж трьох днів: 8, 9 та 10 січня (початок об 11.00 та 14.00).

(Фото Анатолія Мізерного)

Також 9 січня з 16:00 години на Майдані Незалежності у Рівному відбудеться черговий етап XVIII обласного щорічного фестивалю пісенно-музичного мистецтва «Різдвяні піснеспіви».

Тематичні заходи відбудуться і в обласних книгозбірнях. Зокрема, 12 січня об 11.00 в бібліотеці на Лебединці пройде різдвяне дійство «Музичні фільми Андрія Пастушенка», 13 січня у цей же час відбудеться майстер-клас з «малювання» крупами «Зимова казка», а 15 січня о 15.00 в рамках проведення місячника різдвяних кіносеансів відбудеться показ художнього фільму «12 подарунків на Різдво».

Майстер-клас з виготовлення різдвяних янголів, а також різдвяний майданчик «Колядуємо і щедруємо, ми Різдво віншуємо» проведуть і в Рівненській обласній бібліотеці для молоді.

З детальною програмою заходів можна ознайомитися на офіційний сайтах та Facebook-сторінках обласних закладів культури.