19-06-2024

Фермерів Рівненщини привітали з професійним святом

19 червня в Україні відзначають День фермера. З цього приводу, заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк та заступник голови ОДА Олександр Кохан зустрілися з представниками сільськогосподарської галузі області, аби висловити подяку за їхню віддану та важку працю.

Нині в області діють 411 фермерських господарств, 80 з яких було створено вже під час воєнного стану. Крім того, продовжують з'являтися та розвиватися сімейні фермерські господарства. На сьогодні таких господарств в області 52.

Здебільшого аграрії вирощують зернові і зернобобові культури, овочі та картоплю. Окрім цього, декілька фермерських господарств спеціалізуються на виробництві органічної продукції.

Попри виклики, пов'язані з повномасштабним вторгненням, аграрні підприємства Рівненщини продовжують забезпечувати продовольчу безпеку, наповнювати бюджети різних рівнів, створювати робочі місця та активно підтримувати ЗСУ.

Сергій Свисталюк у вітальному слові відзначив надзвичайно важливу та стратегічну роль сільськогосподарських підприємств у розвитку аграрного сектору країни. Він привітав присутніх з святом, а кращим вручили грамоти та відзнаки Міністерства аграрної політики, обласної ради та ОДА. 

Окрім того, аграріям також розповіли про умови надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. Усі мали можливість поставити запитання та обговорити свої проблеми і пропозиції.