15-07-2024

Фахівці Рівненської обласної лікарні вивчали досвід британської колеги

Дебора Грей, відома британська ерготерапевтка та співзасновниця сучасної реабілітаційної дисципліни, нещодавно завітала до Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка, щоб поділитися своїм досвідом з фахівцями Обласного центру реабілітації.

У лікарні відзначили, що внесок Грей у розвиток стандартів та інноваційних підходів до ерготерапії, особливо у сфері підтримки людей з фізичними обмеженнями, є надзвичайно цінним. Вона є новатором у впровадженні принципів відновлення функцій у реабілітаційній практиці.

Щодня Дебора проводила для лікарів практичні та теоретичні заняття, ділилася своїми знаннями про фіксацію руки та виготовлення індивідуальних ортезів. Навчала ерготерапевтів, як допомагати пацієнтам із захворюваннями периферичної нервової системи, травмами верхньої кінцівки, неврологічними розладами та опіками, зосереджуючись на веденні пацієнтів з травмами кисті.

Окрім цього, Грей провела майстер-класи з терапевтичних втручань при переломах, травмах сухожиль, компресії нервів, тендінопатіях та після реконструктивних операцій.

Британська спеціалістка подякувала за теплий прийом, а також висловила готовність надавати підтримку на відстані, коли це буде потрібно.