08-03-2022

Фахівці обласної клінічної лікарні долучаються до формування «медичних» гуманітарних вантажів

Триває боротьба з окупантом, до якої українці долучаються різними способами. Кожен нині діє на своєму фронті. І це  дає змогу максимально ефективно підтримувати і наших бійців, і тих, хто залишається в містах, де нині справжня гуманітарна катастрофа.

На Рівненщину нині надходять численні вантажі гуманітарної допомоги як з країн Європи, так і з сусідніх областей. Цю допомогу оперативно сортують, після чого формуються численні вантажі, які спрямовуються безпосередньо до тих населених пунктів, де така допомога нині потрібна найбільше. Комунальні заклади обласної ради долучаються до цієї важливої справи. Зокрема на базі Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка  зараз активно діє центр, де медики та фармацевти формують вантажі з лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

 Як розповів завідувач фармслужбою Рівненської обласної клінічної лікарні ім. Ю. Семенюка Іван Полюхович, у закладі зараз акумулюється більшість лікарських засобів та виробів медичного призначення, які надходять на Рівненщину з країн Європи та сусідніх регіонів. З вантажів, які надходять до центрального складу обласного координаційного штабу, таку гуманітарну допомогу одразу відсортовують та спрямовують до нашої обласної лікарні. Далі ж до справи беруться фахівці, розповідає Іван Полюхович.

-  Ми  сформували три великих склади. На одному з них вивантажуємо все, що надходить до лікарні, після чого сортуємо, окремо розподіляючи вироби медичного призначення та лікарські засоби. Далі формуємо вантажі, все чітко фіксуємо і готуємо до відправки відповідно до тих заявок, які надходять на Рівненщину. Фури з нашої області йдуть на  Харків, Охтирку, Ірпінь, в інші населені пункти. А деякі лікарські засоби, необхідні у місцевих медзакладах, спрямовуємо і до лікарень Рівного, - розповів Іван Полюхович.