08-02-2023

Енергетики з Рівненщини відновили електропостачання ще у 5 населених пунктах на Херсонщині

Завдяки майстрам та електромонтерам ПрАТ «Рівнеобленерго» ще у 5 населених пунктах на Херсонщині відновлено електропостачання.

Після чергової ротації на Херсонщину повертаються електромонтери Млинівської, Дубенської дільниць, до яких приєдналися і хлопці Корецької дільниці. Енергетичну вахту вони продовжать нести у Бериславському районі, де і надалі відновлюватимуть електромережі 0,4-10 кВ.

Після короткого перепочинку вдома туди ж вирушать і високовольтники Рівненобленерго, праця яких протягом 4 місяців дозволила ввести в роботу три підстанції 35/10 кВ, відбудувати 28 км ПЛ 35/10 кВ.

Завдяки енергетикам Рівненщини електропостачання вдалося відновити вже у 14 населених пунктах звільненого від ворогів південного краю, відновлення ПЛ 35/10 кВ дозволить збільшити кількість сіл та селищ, куди з появою електропостачання повертається і нормальне життя.

«Херсонці чекають на нашу допомогу, тому ми працюємо від зорі до зорі, щоб життя на деокупованій частині нашої Батьківщини якнайшвидше відроджувалося», - розповідають «воїни світла» Рівнеобленерго.

Попри те, що наші енергетики з жовтня повертають світло херсонцям, обсяг робіт залишається вражаючим. Тут є звичною картина з обстріляними, або й поламаними електроопорами, обірваними звисаючими проводами, понівеченими підстанціями.

Не відступає і небезпека: роботи проводяться тільки після перевірки місцевості саперами, недопустимо відхилятися від визначеної ними відстані поблизу пошкодженої електромережі, нормою є вибухи, літаки, гелікоптери в небі, звуки артилерійських снарядів.

Фото бригади Дубенської дільниці зробив майстер Олексій Петрук. 

На світлині:

Електромонтер з експлуатації розподільних мереж Микола Десятник.

Машиніст автовишки та автогідропідіймача Руслан Радчук.

Електромонтер з експлуатації розподільних мереж Віталій Дмитрук.  

Електромонтер з експлуатації розподільних мереж Юрій Омелянюк. 

Електромонтер з експлуатації розподільних мереж Сергій Рудик.  

(За інформацією пресслужби Рівнеобленерго)