23-06-2023

Двох мешканців Рівненщини хочуть відзначити Почесними Грамотами Верховної Ради України

Депутати клопочуть перед Верховною Радою України щодо нагородження Почесною Грамотою ВРУ двох мешканців Рівненщини – Миколи Марчука та Петра Нагороного.

Депутатський корпус вважає цих кандидатів достойними отримати державну відзнаку, відтак, більшістю голосів підтримали два проєкти рішення щодо відповідного клопотання. 

Микола Марчук – директор навчально-наукового механічного інституту Національного університету водного господарства та природокористування. В 1992 році він започаткував освітню програму за спеціальністю «Автомобільний транспорт», в 2002 році – за спеціальністю «Транспортні технології», в 2023 році – за спеціальністю «Верстати та технологія обробки матеріалів». В 2001 році відкрив Центр з підготовки та перепідготовки водіїв автотранспорту. Миколі Марчуку у 2007 році Указом Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти України», також йому присуджені відзнаки Міністерства освіти і науки України. Микола Марчук є членом-кореспондентом Транспортної Академії України.

Петро Нагорний – президент громадської організації «Федерація сумо Рівненської області». В жовтні 2015 року в Афінах в якості судді прийняв участь у чемпіонаті світу зі спортивної боротьби. Успішно склав іспити, за що  - вперше в історії Олімпійського спорту Рівненщини - отримав звання «судді Міжнародної категорії зі спортивної боротьби». Петро Нагороний здійснив вагомий особистий внесок в організацію та розвиток на Рівненщині давнього японського виду спорту СУМО. Починаючи з вересня 2016 року по даний час спортсмени Рівненської області на чемпіонатах та Кубках України вибороли понад 300 нагород та понад 100 на чемпіонатах Європи.

Вихованці Петра Нагороного вперше в історії Рівненської області приймали участь у Всесвітніх іграх. З травня 2022 року несе службу у Збройних Силах України.