07-11-2022

Дві комісії ліквідували, інші – перейменували

Одне із питань порядку денного сесії 4 листопада стосувалося ліквідації та перейменування окремих постійних комісій.

Відповідно до прийнятого рішення, замість десяти депутати працюватимуть у восьми постійних комісіях.

Щоб оптимізувати роботу, «під скорочення» потрапили комісія з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села та комісія з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції.

Їхні функції тепер перейшли до інших комісій, які, у свою чергу, змінили назви.

Так, постійна комісія з питань будівництва та розвитку інфраструктури взяла на себе повноваження ліквідованої комісії з питань місцевого самоврядування. І, відповідно, носитиме назву «постійна комісія з питань будівництва, розвитку інфраструктури та місцевого самоврядування». Її головою залишається Василь Яніцький.

Розширила свої функції постійна комісія з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Тепер вона працюватиме і над питаннями аграріїв та носитиме назву «постійна комісія з питань екології та земельних відносин». Головуватиме на цій комісії Юрій Кузнюк.

Лаконічно тепер звучатиме і назва соціальної комісії – як «постійна комісія з питань соціальної політики і соціального захисту населення». Однак, скоротивши назву, повноваження комісії залишилиcя ті ж самі. Зокрема, вона і надалі опікуватиметься питаннями соціального захисту учасників АТО/ООС, а також проблемами захисників, які сьогодні боронять Україну, та їхніх родин. Цю комісію і надалі очолюватиме Вікторія Опанасюк.

 - Новий склад – це укрупнені комісії і можливість завжди мати кворум. Однак головне те, що зі зміною назв функціонал не змінився. Об’єднані комісії і надалі займатимуться тими питаннями, якими займалися ті комісії, які депутати ліквідували, - пояснив це рішення голова обласної ради Андрій Карауш.