04-05-2023

Дубенщина повністю забезпечена поліцейськими офіцерами громад

Усі 19 тергромад Дубенського району мають поліцейських офіцерів громади. За порядок і безпеку в населених пунктах Дубенщини відповідатимуть 42 правоохоронці, які пройшли спеціальне навчання та конкурсний відбір.

Сьогодні офіцери ще 13 ТГ району отримали від Національної поліції України помпові рушниці та 28 авто підвищеної прохідності Renault Duster. 

(Фото ГУНП в Рівненській області - площа Незалежності в м. Дубно)

Ключі від службового транспорту вручив  т.в.о. Голови Нацполіції України Іван Вигівський.

(т.в.о. Голови Нацполіції України Іван Вигівський)

Він зауважив, що цьогоріч виповнюється п'ять років, відколи в Україні стартував проєкт "Поліцейський офіцер громади". Рівненщина стала одним з пілотних регіонів, де з'явилися перші поліцейські офіцери громад. 

На сьогодні поліцейські офіси працюють у 41 ТГ області, 19 з яких - це всі громади Дубенського району. 

З успішною реалізацією проєкту голів тергромад та поліцейських привітали голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, начальник ОВА Віталій Коваль, начальник ГУНП в Рівненській області Олександр Ганжа, міжнародні партнери. Останні проводили консультативний і навчальний супровід проєкту. 

(Голова РОР Андрій Карауш побажав керівникам ТГ та поліцейським офіцерам громад стати справжніми партнерами)

- Поліцейський офіцер громад - це якісні поліцейські послуги та система захисту в кожній ТГ. Серед безпекових завдань поліцейських - розслідування кримінальних правопорушень, боротьба з проявами домашнього насильства, порядок на автошляхах, контроль за оббігом зброї, превентивна робота з дітьми та дорослими тощо. Війна поставила нові безпекові виклики перед нашими правоохоронцями. Тому саме сьогодні цей проєкт набув нового значення. І завдання кожного поліцейського офіцера громади - підвищити рівень довіри до правоохоронної системи та дати людям стабільне відчуття безпеки та захищеності, - зауважив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.