12-03-2022

Допомога для тих, хто її потребує найбільше: як працює обласний волонтерський штаб

За період діяльності обласного волонтерського штабу, створеного від Рівненської обласної ради та Рівненської ОДА на базі Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру, було здійснено 764 видачі гуманітарної допомоги (йдеться про період з 26 лютого до 11 березня 2022 року). До таких видач входили: лікарські засоби, вироби медичного призначення, термоковдри, індивідуальні військові аптечки, джгути, продукти харчування, одяг, взуття, засоби гігієни, ковдри, постіль, матраци, подушки та багато інших необхідних речей.

Як повідомили волонтери обласного штабу, найчастіше гуманітарну допомогу видавали для потреб бійців територіальної оборони (157), Збройних сил України (70) та  внутрішньо переміщених осіб, які, починаючи з  5 березня, почали звертатися в штаб частіше (284 видачі).

Окрім того, гуманітарна допомога спрямовувалася для приготування їжі військовим, на військовий полігон, для військ Національної гвардії України, медичних закладів, зоопарку, притулку для тварин та ін.

Також  за період діяльності з обласного штабу було спрямовано 41 вантаж до тих населених пунктів, де наразі найбільше потребують допомоги. Протягом вказаного періоду вантажі з Рівного було доставлено до Києва, Одеси, Борисполя, Слов'янська, Чернігова, Броварів, Харкова, Ірпеня, Обухова, Гостомеля, Бучі, Фастова, Житомирської області, Борової.  До низки зі вказаних населених пунктів вантажі спрямовувалися неодноразово.

Як зазначають волонтери, всі вантажі, які спрямовувалися до тих, хто їх потребує, формувалися з врахуванням індивідуальних потреб.

Волонтери висловлюють щиру вдячність представникам бізнесу, а також усім небайдужим жителям нашого краю, які відгукнулися на заклик про допомогу.

Обласний волонтерський штаб працює щодня з 10.00 до 18.00 за адресою: м. Рівне, площа Театральна, 1.

Про актуальні потреби можна дізнатися у Телеграм-каналі https://t.me/dramteatr_shtab