19-03-2021

Доля колишнього дитячого санаторію «Козинський» - під контролем депутатів обласної ради та місцевої громади

Що робити з майном колишнього дитячого санаторію «Козинський», вирішували під час виїзного засідання постійної комісії Рівненської обласної ради з економічних питань та комунальної власності, яку очолює Андрій Пехотін. Участь в засіданні взяли голова обласної ради Сергій Кондрачук та його заступник Олексій Бучинський. 

Нагадаємо, що після другого етапу медичної реформи заклад, який перебуває в обласній комунальній власності, довелося закрити. Адже санаторні послуги не увійшли до пакету послуг, які фінансуються Національною службою здоров’я України. Тож минув рік, відколи санаторій більше не приймає відвідувачів. Раніше ж тут на оздоровлення приїздили до сотні дітей з різних районів Рівненщини, які мають серцево-судинні патології.

Депутати та представники виконавчого апарату ради побували у Козинській територіальній громаді, оглянули територію, приміщення оздоровниці, поспілкувалися з колишніми її працівниками та керівництвом ТГ.

Власне, саме Козинська громада звернулася до обласної ради з проханням передати цей майновий комплекс у їхню власність.

(Голова Козинської ТГ Іван Школяр)

- Ще депутати попереднього скликання прийняли рішення прийняти цю установу на баланс  громади. Адже нашою головною метою було і є, щоби ці приміщення не руйнувалися, а територія у понад два гектари не занепадала. У планах було розмістити в цих приміщеннях відділення хоспісу, адже 8 наших жителів отримують ці послуги в Радивилові, і ми платимо за них з бюджету громад чималі кошти, - повідомив голова Козинської ТГ Іван Школяр.

У триповерховій будівлі колишнього санаторію можна розмістити фельдшерсько-акушерський пункт, а частину вільних площ здавати в оренду, - такі плани також є у місцевих керівників. Однак з бюджетом у 20 млн.грн. реалізувати їх Козинській громаді самотужки буде непросто. Принаймні таку думку висловили присутні на засіданні депутати обласної ради.

- Нам важливо те, що місцева громада зацікавлена не лише зберегти це майно, а й використати його з максимальною користю для місцевого населення. Тому обласна рада, щонайперше наша профільна комісія, готова всіляко у цьому сприяти, - наголосив голова постійної комісії з економічних питань та комунальної власності Андрій Пехотін.

У той же час, ставити питання про передачу майна санаторію з обласної власності у власність громади поки зарано, вважають члени комісії. Тож вирішили детально вивчити варіанти про спільне його використання.  

Адже балансоутримувачем колишнього санаторію є інший комунальний заклад обласної ради – Рівненський обласний спеціалізований центр реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям. Його новий керівник Володимир Боярчук вивчає можливість проводити тут оздоровлення вихованців Центру.

(Володимир Боярчук)