11-07-2023

До вирішення соціальних питань ветеранів та ВПО необхідно бути готовими вже сьогодні

Актуальні питання соціального захисту обговорили під час семінару в Рівненській обласній раді. Захід організували фахівці Регіонального відділення Асоціації міс України спільно з Регіональним центром підвищення кваліфікації - для заступників голів територіальних громад Рівненщини.

- Система надання соціальних послуг сьогодні потребує особливої уваги, а її фахівці – якісної підготовки. Адже з початком повномасштабної війни Рівненщина як тилова область стикнулася з новими викликами. Окрім поточних питань, якими займалися органи соціального захисту, виникло чимало питань ВПО, які потребують нашої підтримки. А таких на Рівненщині - понад 52 тисячі осіб. Крім того, сьогодні та після перемоги додому повернеться чимало наших земляків, які зараз захищають нас на полі бою. І кожному з них необхідна буде різна допомога: в питаннях лікування та реабілітації, ментального здоров’я тощо. Тому соціальні працівники в кожній громаді мають бути готові до цих викликів, - зауважив заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір.

Відтак, під час семінару акцентували увагу на тому, наскільки важливою є роль фахівців із соціальної роботи в територіальних громадах. Зокрема, коли йдеться про допомогу родинам, які опинилися в складних життєвих обставинах. Та як такі спеціалісти мають взаємодіяти з іншими суб’єктами надання соціальних послуг.

Розповіли також про порядок створення та діяльність сім’ї патронатного вихователя та як влаштувати туди дитину, і на яких умовах вона там перебуватиме.

По завершенню семінару учасникам вручили сертифікати Рівненського регіонального центру підвищення кваліфікації.